Безредици в Париж след стрелбата срещу кюрдски културен център и

...
Безредици в Париж след стрелбата срещу кюрдски културен център и
Коментари Харесай

Безредици в Париж след стрелбата срещу Кюрдски културен център

Безредици в Париж след стрелбата против кюрдски културен център и кафене, при която няколко души починаха.След случая десетки хора, най-вече от кюрдската общественост, излязоха на митинг. Френската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите, които хвърляха камъни, бутилки и други предмети против силите на реда. Някои от тях скандираха лозунги против турското държавно управление. 

По-рано нападателят беше задържан. Самият той също е бил ранен при нападението. Доскоро е бил арестуван след обвинявания за офанзива против мигрантски лагер. Властите проверяват вероятни расистки претекстове за неговите дейности.

" Убиецът е с френско поданство, на 69 години. Не е прочут на разузнаването, не е бил и в техните описи. Не е прочут и с някакви прояви на радикализъм ", сподели вътреншият министър Жералд Дарманин.

Мъжът откри пукотевица в 10-и регион на френската столица. Хора от кюрдската общественост в Париж споделят, че са били предизвестени от управляващите за вероятни офанзиви против тях. Френският президент Макрон съобщи, че кюрдската общественост във Франция е станала цел на " отвратителна офанзива ".

Това не е първият сходен случай в Париж. През 2013 година три кюрдски активистки, в това число съоснователката на Кюрдската работническа партия (ПКК) - Сакине Кансъз, бяха убити в кюрдски център.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР