Безредици обхванаха Хамбург в още през изминалата нощ и продължиха

...
Безредици обхванаха Хамбург в още през изминалата нощ и продължиха
Коментари Харесай

Безредици в Хамбург заради срещата на Г-20, над 100 полицаи са ранени

Безредици обгърнаха Хамбург в още през миналата нощ и продължиха тази заран поради срещата на международните водачи от Г-20, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки международни медии. 

Именно на срещата на Г-20 президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп ще се срещнат на първи диалог очи в очи.

В конфликтите са потърпевши над 110 чиновници на реда. 

Антигобалисти са атакували полицейски сектор в Хамбург, където през днешния ден стартира срещата на върха на Г-20.

Нападението е било осъществено против сектора в региона Алтон. В тази част на града стачкуващи са запалили и няколко автомобила.

По-рано локалните управляващи оповестиха и за пожар в града, с който се борят над 60 пожарникари със профилирана техника.



Видео: NBC News

Пожарът е избухнал в склад на авто салон в града. Не е ясно дали той има нещо общо с митингите през миналата нощ в Хамбург, прераснали в конфликти. Вчера обаче незнайни лица, за които се допуска, че са от средите на анархистите, подпалиха автосалон на Порше в Хамбург и изгориха 10 скъпи автомобила.

Сблъсъкът стартира през миналата вечер в Хамбург сред няколко хиляди протестиращи против срещата на върха на Г-20 и полицията, която употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне тълпата.

В протестната акция взели участие близо 12 хиляди души, измежду които антиглобалисти, анархисти, левичари и елементарни поданици на града. Те са замеряли служителите на реда с камъни, бутилки и фойерверки. Най-малко един автомобил е бил запален.

Сред стачкуващите е имало коренно настроени хора, които са желали да влезнат в спор с полицията.

Сблъсъците избухнали, когато полицията се пробвала да в профил от тълпата няколко от коренно настроените, облечени в черно и с маски на главите. 

Според уредниците на протестното шествие, то сплотява хора от цяла Европа, които имат вяра, че водачите на Г-20 не са подобрили, и даже са влошили, проблеми като климатичните промени, въоръжените спорове, бедността и бежанската рецесия.

Очаква се на планувания за събота митинг да се съберат към 100 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР