Безредици избухнаха на границата между Венецуела и Колумбия. Опозицията опитва

...
Безредици избухнаха на границата между Венецуела и Колумбия. Опозицията опитва
Коментари Харесай

Мадуро не пуска камионите с помощи, войниците му дезертират

Безредици избухнаха на границата сред Венецуела и Колумбия.

Опозицията пробва да вкара в страната камиони с филантропична помощ от Съединените щати, а правилните на президента Николас Мадуро сили са решени да спрат.

Възможно е конфликтите да ескалират.

Венецуелски бойци напуснаха постовете си и минаха на територията на Колумбия под аплодисментите на последователи на опозицията. Съобщава се за четирима дезертьори.

Председателят на Народното събрание Хуан Гуайдо, който отиде в Колумбия, с цел да предвожда персонално кервана от камиони прикани бойците да пропуснат филантропичната помощ.

Цял ден на границата с Колумбия имаше спорадични конфликти сред протестиращи и бойците, които са затворили главния път. Военнослужещите бяха сложени в невъзможната обстановка или да не се подчинят на заповедите на своите командири, или да открият огън по невъоръжени свои сънародници.

Подобно беше ситуацията нощес и на границата с Бразилия. Опит да бъдат прекарани камиони с филантропична помощ беше спрян със мощ и двама души бяха убити.

Днес в София имаше митинг на нашенци, които крепят Мадуро. Събраха се 5-6 души, които настояват, че той бил легален държавен глава на латиноамериканската страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР