„Безразличие от страна на политиците, летаргията, в която е изпаднало

...
„Безразличие от страна на политиците, летаргията, в която е изпаднало
Коментари Харесай

Мая Илиева: Пандемията изкара наяве всички проблеми в здравеопазването

„ Безразличие от страна на политиците, летаргията, в която е изпаднало нашето общество, лобистки ползи. За тази една година докара до още по-голям колапс в нашата система ". Това показа пред БНР Мая Илиева, ръководител на Асоциацията на българските медицински сестри.

Днес означаваме Международния ден на медицинските сестри.

„ Пандемията демонстрира, че би трябвало да има промени в опазването на здравето. Пандемията изкара всички проблеми нескрито... Болниците нямат оборот, тъй като нямат пациенти, хората няма да си получат цялостните заплати. Това е порочността на търговията в опазването на здравето и това би трябвало да бъде променено ", акцентира Илиева в предаването „ Преди всички ".

Според нея разделянето на лекари на такива на първа линия и всички останали е незаслужено, тъй като „ всички са в огъня ":

„ Всички медицински служащи сме на първа линия и всички би трябвало да получат безспорното възнаграждение, каквото се поставя... Ако отложим всичко за след това, няма да има след това. Медицинските сестри се броим на пръсти, даже сме на крачка да си сменим специалността. Не виждаме някой, който желае да поеме отговорността да реформира системата с дълготрайна тактика ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР