Безработните, които са на социално подпомагане, трябва да знаят, че,

...
Безработните, които са на социално подпомагане, трябва да знаят, че,
Коментари Харесай

Спират помощите, ако отказваш да цепиш дърва

Безработните, които са на обществено подкрепяне, би трябвало да знаят, че, в случай че откажат да работят за жители, като да вземем за пример да им нарежат и наредят дървата, ще остават и без помощи. За това предизвестяват от общественото министерство.

Социалното министерство ще ускори рестрикциите за лицата, които отхвърлят да работят. Това изясни заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова. И в този момент съгласно законодателството щом лицето получава обществена помощ, то би трябвало да поставя публично потребен труд 14 дни, в случай че няма здравословни или други проблеми. Ще разработим и спомагателни рестриктивни режими, увери тя. Идеята е лицата да не получават помощи, а приходи от дейна активност.

75-годишната Софка Цветкова живее сама в мездренското село Руска Бяла. Близките й не могат да са до нея всекидневно. Съседка й купува хляба, споделя бТВ.

Вече няколко пъти е питала в кметството няма ли кой да й помогне. Отговорът, който до момента получавала бил: „ Такава услуга не извършваме”. От септември ще е друго. В 14 общини с висока безработица, измежду които и Монтана, тези, които взимат помощи към този момент ще могат да бъдат наемани и от жители.

Общините ще решат дали да има такси за жителите или не. Безработните ще имат и наставници, които да наблюдават дали в действителност дървата са нацепени. В противоположен случай помощите няма да бъдат дадени.

Софка Цветкова с неспокойствие чака септември и се надява да попадне в описите за подкрепяне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР