Безработните, които не получават обезщетения, са длъжни всеки месец сами

...
Безработните, които не получават обезщетения, са длъжни всеки месец сами
Коментари Харесай

Ако сте безработен: Ето какво трябва да направите, за да не изгубите здравноосигурителните си права

Безработните, които не получават компенсации, са длъжни всеки месец сами да внасят здравни вноски, припомнят от Национална агенция за приходите. От приходната организация предизвестяват, че в случай че 3 поредни месеца не постъпят заплащания към Национален осигурителен институт, се губят правата за безвъзмездна здравна помощ, прецизира Българска национална телевизия.

„ Първо да подаде декларация -така наречения пример 7, тъй като тя е доста значима. Само заплащането не е задоволително. Новото е, че поради смяната осигурителния приход с последните промени в закона, сумата се промени и всеки месец безработните дължат по 20 лева и 40 ст “, разясни Росен Бъчваров.

„ Връщането назад в здравната система е обаче е много по-трудно, тъй като възобновяване на правата изисква да се внесат осигуритгелни вноски за 5 години обратно, което е едни относително дълъг интервал от време “, сподели още той.

Национална агенция за приходите поучават да не разчитаме на 6-годишната отминалост за погасяване на отговорностите към фиска. От Национална агенция за приходите предизвестяват, че безспорната отминалост може да бъде прекратена когато и да е, в случай че чиновник на приходната организация извести по телефона длъжника или му изпрати документално известие, че има неплатени налози или осигуровки.

Росен Бъчваров: „ Всеки ноновъзникващ дълг се следи. Включително се изпращат автоматизирани електронни напомняния, че не е платено. Включително в случай че заплащане продължава да не идва. Национална агенция за приходите разполага с доста сериозен инструментариум за наложително събиране – запор на заплати, на банкови сметки, на движими движимости, на недвижимо имущество “

Ако не постъпи непринудено заплащане е мислимо и допустимо да се продаде цялото това имущество, с цел да се обезпечи заплащането на един дълг. Ако въпреки всичко изтече отминалостта по неплатен налог, с цел да бъде премахнат, физическото лице би трябвало подаде несъгласие до Национална агенция за приходите.

Повече информация може да видите във видеото !
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР