Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен

...
Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен
Коментари Харесай

Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен бизнес

 Безработни с право на парично обезщетение могат да стартират личен бизнес за произвеждане на артикули и/или услуги с помощта на насърчителна мярка на Агенцията по заетостта.

За задачата искащите би трябвало да показват бизнес план в бюрото по труда, в което са регистрирани, осведомят от МТСП. В Закона за поощряване на заетостта е планувана опция те да вземат вкупом цялото дължимо обезщетение за безработица, което да послужи като стартов капитал.

Ако преценяват, че имат потребност от спомагателна поддръжка за стопанската си активност, може да аплайват по Националния проект за деяние по заетостта и да получат средства за подготовка за ръководство на новата си компания, за сферата, в която е започващият бизнес, както и за прилагане на консултантски услуги. В случай, че имат потребност от личен състав и наемат безработно лице, ще получават и средства за неговото заплащане в размер на минималната работна заплата. От началото на годината от тези варианти са се възползвали 114 безработни. Най-често те са отваряли обекти за търговия или услуги като счетоводни, консултантски, фризьорски и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР