Безработицата в света през септември тази година беше само 5,2%,

...
Безработицата в света през септември тази година беше само 5,2%,
Коментари Харесай

Световната безработица е най-ниската от близо 40 г. насам

Безработицата в света през септември тази година беше единствено 5,2%, което е 2,8 процентни пункта по-малко, в сравнение с през 2010 година и доближи най-ниското равнище от 1980 година насам . Това оповестява Financial Times.

" Нивото на безработица в Европа и Северна Америка сега е по-ниско от всеки път и към момента е ниско в Азиатско-тихоокеанския район ", цитира вестникът икономиста от Международната организация на труда (МОТ) Санто Милази. " За огромна част на планетата безработицата не съставлява проблем, само че качеството на основаните работни места остава ниско. "

Финансовите специалисти са изследвали 48 развити и разрастващи се страни, чийто общ принос към международното произвеждане доближава 84%.

Според прогнозите на МВФ, до края на 2018 година междинната безработица в развитите страни на света за първи път от близо 50 години ще спадне до 5,2%. Същевременно специалистите на СТО стигнаха до заключението, че делът на незаетото население в тези страни ще бъде 5,5%, което е повече, в сравнение с през 2007 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР