Безработицата в края на годината ще достигне равнище от 10

...
Безработицата в края на годината ще достигне равнище от 10
Коментари Харесай

КНСБ прогнозира безработица от 10% в края на годината

Безработицата в края на годината ще доближи ниво от 10 % вместо сегашните 6 на 100, което значи 330 000 безработни. Това предвижда КНСБ в мнение по плана за изменение на Закона за държавния бюджет, представено от БНР.

Според синдиката заложеният спад на Брутният вътрешен продукт от 3% при най-лошия сюжет на развиване наподобява много оптимистичен и е нужна преоценката му.

КНСБ счита, че се подценява растежът на безработицата в годишен проект и упорства корекциите в бюджета на държавното публично обезпечаване във връзка с разноските на Фонд „ Безработица “ да се дефинират на база повишаване на безработните – най-малко 4 процентни пункта, а не с два, както планува планът.

 

В мнението на КНСБ е записано, че пазарът на труда ще бъде обиден в забележителна степен. Както и че съгласно наличните данни до този миг нивото на безработицата към края на март 2020 година към този момент е повишена с два процентни пункта по отношение на декември 2019-а. Или другояче казано – това евентуално рискува да сложи под подозрение прогнозата на Министерството на финансите за растеж на коефициента на безработицата единствено с 2,2 процентни пункта.

Синдикалистите считат, че спомагателният напън върху Фонд „ Безработица “ на Националния застрахователен институт (НОИ) ще бъде двойно по-голям в сравнение с държавното управление планува.

КНСБ смята, че е нужна незабавна преоценка на параметрите, с които се актуализира бюджетът на Национален осигурителен институт.

Във Фонд „ Безработица “ би трябвало да има планувани средства за обезпечаването на компенсации на 120-140 хиляди души, т.е. следва да се записва възходящ брой безработни с право на обезщетение, които в края на годината могат да станат в безспорен брой три пъти повече в сравнение с са били в края на предходната година.

Наред с това в претекстовете към плана за актуализация е посочено, че стопанската система на Европейски Съюз ще се свие с 4% през 2020 година по отношение на 2019-а, което съгласно КНСБ е много оптимистично от позиция на прогнозите, които вършат останалите интернационалните организации на този стадий./ investor.bg

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР