Безработицата в Германия остана през декември 2022 г. на ниво

...
Безработицата в Германия остана през декември 2022 г. на ниво
Коментари Харесай

Стабилизация на немската безработица на ниво от 5,5% в края на 2022 г.

Безработицата в Германия остана през декември 2022 година на равнище от 5,5%, защото пазарът на труда продължава да бъде постоянен макар енергийната рецесия, доста високата инфлация и отрицателното въздействие на войната в Украйна, съобщи БНР.

Федералната организация по заетостта съобщи, че безработица на сезонно-коригирана база през декември остава на ноемврийското равнище от 5,5% (низходяща проверка от предходна оценка за 5,6%) при упования за безработица от 5,6 на 100.

Равнището на безработицата остана покрай най-високото си равнище от август 2021 година, като в това време броят на безработните понижа за първи път от седем месеца - с 13 хиляди до 2,52 милиона (при упования за повишаване с 15 хиляди).

Най-високите равнища на безработица са регистрирани в Бремен (10,3%) и Берлин (8,9%), а най-ниските - в Байерн (едва 3,3%) и Баден-Вюртемберг (3,7 на сто).

" Безработицата спадна през декември след сезонна промяна, до момента в който непълната претовареност се увеличи след сезонна промяна. Дори в случай че се изключат украинските военни бежанци, има сезонно поправено понижение на безработицата и нарастване на непълната претовареност ", се показва в отчета.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР