Безработицата в България ще продължи да намалява, достигайки 179 000

...
Безработицата в България ще продължи да намалява, достигайки 179 000
Коментари Харесай

Прогноза: Безработицата у нас пада до 179 000 души през 2019 г.

Безработицата в България ще продължи да понижава, достигайки 179 000 души през 2019 година. Това е една от прогнозите за страната ни в отчет на Международната организация на труда, огласена при вчерашното разкриване на пролетната сесия на ръководещия й орган, оповестиха от пресцентъра на КНСБ, представени от Българска телеграфна агенция.
На съвещанието на управителния орган на МОТ, КНСБ е показана от президента Пламен Димитров, който е член на управителното тяло на интернационалната организация.
Ако прогнозата на МОТ се сбъдне, това ще бъде най-ниското равнище на хора без работа в актуалната икономическа история, по-ниско и от 2008 година, преди началото на световната финансова рецесия, допълват от пресцентъра на КНСБ.
Една от най-важните тематики на срещата на МОТ е неравенството сред мъжете и дамите. Според данните на организацията в международен проект разликата в приходите сред двата пола е 26 на 100. В Европа тази разлика е към 16 на 100, а в България - 14 на 100, сочат данни на КНСБ.
Лидерът на КНСБ е измежду докладчиците на срещата в Женева. Очаква се по-късно през днешния ден той да показа предложенията на групата на служащите за доброволните механизми, по които МОТ ще следи ограниченията на всяка страна за поощряване на заетостта и превъзмогването на безработицата. Според групата, която съставлява Димитров, би трябвало да бъде проведен интернационален конгрес или полемика, на която всички страни, които ще следят по тази тематика, могат да обменят отзиви или положителни практики, допълват от КНСБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР