Безработицата се качи до Луната, пише в заглавие опозиционният в.

...
Безработицата се качи до Луната, пише в заглавие опозиционният в.
Коментари Харесай

Безработицата се качи до Луната преди ракетата, която Турция ще изпрати там

" Безработицата се качи до Луната ", написа в заглавие опозиционният в. " Евренсел ", като показва, че " безработицата " е стигнала " до луната " преди ракетата, за която турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви ден по-рано, че Турция ще изпрати на естествения сателит на Земята през 2023 година

" За една година броят на безработните в Турция се повиши с 20 на 100, като доближи 10,5 милиона души ", показва изданието.

В момента безработни са 28,8 на 100 от турците, демонстрират данни на синдикалния институт за изследвания ДИСК-АР. Данните демонстрират, че за две години армията на безработните се е нараснала с четири милиона души, отбелязва още вестникът, добавя Българска телеграфна агенция.

По тематиката за безработицата през днешния ден написа и в " Йени месаж ", като показва, че един на четирима младежи в страната е без работа. 27,1 на 100 от младежите не участват нито в образованието, нито на пазара на труда, разяснява вестникът. Според изданието действителните данни за безработицата са даже по-високи от тези, които публично афишира Турският статистически институт.

Аналогия с галактическите проекти на Турция през днешния ден прави и в. " Коркусуз ", който написа за скок на инфлацията " до Луната ". " Цената на слънчогледовото олио скача до Луната! ", написа вестникът и онагледява обявата със фотография на бутилка олио изпреварваща ракета, изстреляна към космоса.

" Добро утро, Турция. Увеличение с 25% на симита и с 30% на месото ", гласи заглавието на водещата обява на същото издание. " Не минава и ден в Турция, в който да не се събудим с вест за ново повишение на цените. Почти всеки ден нещо нараства. Вчера се събудихме с повишаване на месото и симита ", написа вестникът. Така обичаният на турците сусамов геврек става 2,5 турски лири /от 2 лири преди това/, а кг овче месо се е покачило на 67 турски лири /от 53 лири година по-рано/. Докато през 2016 година четиричленно семейство в Турция е консумирало 37 кг месо, през 2020 година това количество е спаднало до 28 кг, показва вестникът.

" И симит ли да не ядем! ", възкликва по този мотив в заглавие " Догру хабер ". След като нарастнаха съществени хранителни артикули като брашно, олио, захар, а също и сметките, последва нарастване и на наложителния на утринната софра симит, отбелязва вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР