Безработица във Франция спадна през първото тримесечие до 11-годишен минимум,

...
Безработица във Франция спадна през първото тримесечие до 11-годишен минимум,
Коментари Харесай

Франция отбеляза най-ниското ниво на безработица от края на 2008 г. досега

Безработица във Франция спадна през първото тримесечие до 11-годишен най-малко, откакто страната беше блокирана поради ковид, заяви статистическата организация INSEE.

Процентът на безработицата спадна до 7,8% от 8,1% през четвъртото тримесечие, като доближи най-ниското си равнище от края на 2008 година, откри тримесечното изследване на безработицата на INSEE.

Националното блокиране във Франция, което стартира на 17 март, понижи броя на класифицираните като безработни, откакто бе невероятно да търсят работа, заяви INSEE. Международната организация на труда дефинира безработните като неработещи, само че търсещи работа, което беше съвсем невероятно в доста специалности през последните две седмици на март поради блокирането.

В интервала преди блокирането, нивото на безработица е 8,2%, заяви INSEE. След затварянето на огромна част от стопанската система, блокирането вкара втората по величина стопанска система на еврозоната в най-лошата си криза.

Правителството се стреми да предотврати вълна от съкращения, като поема 70% от заплатите на служащите, които са на работа.

Към сряда е имало 12,4 милиона души, които се възползват от сходни дотации от страната, съвсем две трети от работната мощ в частния бранш, сочат данните на министерството на труда.

След като блокирането бе отстранено в понеделник, държавното управление чака фирмите да си върнат служащите и да се стремят да се понижи сумата, която компаниите употребяват по държавната скица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР