Безработица реално няма, безработица има за тези, които не искат

Безработица реално няма, безработица има за тези, които не искат ...

За Борисов няма безработица.


Безработица реално няма, безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е много бързо през техникумите, през дуалното обучение, да повишаваме квалификацията. Немците сами си обучават персонала, за да получат по-добри резултати. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти в Пазарджик.

От 1 септември сме направили всяко българско дете да е в училище, всеки, който го препятства, ще получава санкции, поясни Борисов и допълни, че в този завод се очаква да бъдат разкрити до 2700 работни места.
"След септември, след изборите в Германия, ще има по-голям интерес към България", обнадежден е премиерът. Той допълни, че преди дни е открита инвестиция в Ямбол, подготвя се и в Плевен за близо 8 хил. работни места.

Закриват училище със 100-годишна история в Асеновград
Закриват училище със 100-годишна история в Асеновград

Няма ли училище, няма ли читалище - няма селище, категорична е преподавателка

Запитан с какво Българската държава няма да прави компромис по отношение на договора с Р Македония, който се очаква да бъде подписан по-късно през деня, министър-председателят заяви, че не вижда какви компромиси от текста може да се направят. "Отиваме с ясен мандат, след като го подпишем, ще бъде ратифициран", каза Борисов.

Линията София-Скопие е приоритет за отношенията ни с Македония
Линията София-Скопие е приоритет за отношенията ни с Македония

Модернизацията на съществуващото трасе София-Гюешево е приоритет

Той не скри и променливите решения от страна на Македония. Поискаха хеликоптер за гасене на пожарите, после не го поискаха. Шефът на пожарната и Гражданска защита са в готовност, ако подадат сигнал, ще реагираме, обясни премиерът и даде пример за нашия екип огнегоборци, които помогнаха при потушаването на пожарите в Черна гора.

"Никога нямам очаквания, когато нещо свърши, тогава го коментирам", обясни Борисов за договора с Македония, който се очаква да бъде подписан след часове в Скопие. Той поясни практическите измерения на това споразумение - коридор №8, както и АМ "Хемус". На инвеститорите и в Севлиево, Габрово, Ловеч, Плевен - "Хемус" им е задължителна. По думите му железопътната връзка София-Скопие и магистралата дали на Струма ще я заустим или към София, предстои да бъде решено.

"Благодаря на канцлера Меркел, на президента Макрон, че вкараха България в Берлинския процес, въпреки че той е за Западните Балкани, не касае България", каза Борисов визирайки дипломатическата инициатива за влизане на Западните Балкани в ЕС като категорично поясни, че страната ни не е в този кръг, но е включена в процеса.

Запитан за създаването на антикорупционен орган при президента Румен Радев, премиерът не пропусна да отговори на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова дали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов знае, че е играл за загуба на президентските избори.

"Нинова президентски избори не е спечелила. Тя да се беше явила на президентски избори, аз знам какво правя и сме я победили категорично. Двуличие е, малко да бъдат по-скромни, те нямаха кандидат на президентски избори. Ние с тях на президентски избори не сме се сблъсквали, след тях (президентския вот - б.р.) бяха парламентарните, и резултатът е категоричен - 15 депутата повече", заяви Борисов.

Той веднага припомни информацията на Сметната палата след приключване на кандидат-прездинетския вот. "Сметната палата като чух какви нарушения намери по кандидадт-президентските избори, малко ще ме е страх да коментирам толкова смело подобен въпрос. Още повече с президента Радев се видяхме, договорихме, че дирекцията Антикорупция в ДАНС ще отиде в този голям орган, ще се избира и назначава от парламента, ще бъде равноотдалечена", допълни Борисов.

Бюджетът ни е на излишък, безработица няма, обобщи Борисов и припомни, че в мандата на БСП "събориха КТБ". Най-острият човек там бях аз, а стига двуличие, каза премиерът Борисов пред журналисти в Пазарджик.

Източник: news.bg