Безработица реално няма, безработица има за тези, които не искат

...
Безработица реално няма, безработица има за тези, които не искат
Коментари Харесай

За Борисов няма безработица

Безработица действително няма, безработица има за тези, които не желаят да работят. Проблемът ни е доста бързо през техникумите, през дуалното образование, да покачваме квалификацията. Немците сами си образоват личния състав, с цел да получат по-добри резултати. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на цех за високотехнологични автомобилни съставни елементи в Пазарджик.

От 1 септември сме създали всяко българско дете да е в учебно заведение, всеки, който го препятства, ще получава наказания, разясни Борисов и добави, че в този цех се чака да бъдат разкрити до 2700 работни места.
" След септември, след изборите в Германия, ще има по-голям интерес към България ", окуражен е министър председателят. Той добави, че преди дни е открита инвестиция в Ямбол, приготвя се и в Плевен за близо 8 хиляди работни места.

 Закриват учебно заведение със 100-годишна история в Асеновград
Закриват учебно заведение със 100-годишна история в Асеновград

Няма ли учебно заведение, няма ли читалище - няма населено място, безапелационна е преподавателка

Запитан с какво Българската страна няма да прави компромис във връзка с контракта с Р Македония, който се чака да бъде подписан по-късно денем, министър-председателят съобщи, че не вижда какви взаимни отстъпки от текста може да се създадат. " Отиваме с явен мандат, откакто го подпишем, ще бъде утвърден ", сподели Борисов.

 Линията София-Скопие е приоритет за връзките ни с Македония
Линията София-Скопие е приоритет за връзките ни с Македония

Модернизацията на съществуващото трасе София-Гюешево е приоритет

Той не скри и променливите решения от страна на Македония. Поискаха хеликоптер за гасене на пожарите, след това не го желаеха. Шефът на пожарната и Гражданска отбрана са в подготвеност, в случай че подадат сигнал, ще реагираме, изясни министър председателят и даде образец за нашия екип огнегоборци, които помогнаха при потушаването на пожарите в Черна гора.

" Никога нямам упования, когато нещо свърши, тогава го разясня ", изясни Борисов за контракта с Македония, който се чака да бъде подписан след часове в Скопие. Той разясни практическите измерения на това съглашение - кулоар №8, както и Автомагистрала " Хемус ". На вложителите и в Севлиево, Габрово, Ловеч, Плевен - " Хемус " им е наложителна. По думите му железопътната връзка София-Скопие и автомагистралата дали на Струма ще я заустим или към София, следва да бъде решено.

" Благодаря на канцлера Меркел, на президента Макрон, че вкараха България в Берлинския развой, макар че той е за Западните Балкани, не касае България ", сподели Борисов визирайки дипломатическата самодейност за влизане на Западните Балкани в Европейски Съюз като изрично разясни, че страната ни не е в този кръг, само че е включена в процеса.

Запитан за основаването на антикорупционен орган при президента Румен Радев, министър председателят не пропусна да отговори на думите на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов знае, че е играл за загуба на президентските избори.

" Нинова президентски избори не е спечелила. Тя да се беше явила на президентски избори, аз знам какво върша и сме я победили изрично. Двуличие е, малко да бъдат по-скромни, те нямаха претендент на президентски избори. Ние с тях на президентски избори не сме се сблъсквали, след тях (президентския избор - б.р.) бяха парламентарните, и резултатът е безапелационен - 15 депутата повече ", съобщи Борисов.

Той незабавно напомни информацията на Сметната палата след привършване на кандидат-прездинетския избор. " Сметната палата като чух какви нарушавания откри по кандидадт-президентските избори, малко ще ме е боязън да разясня толкоз самоуверено сходен въпрос. Още повече с президента Радев се видяхме, договорихме, че дирекцията Антикорупция в ДАНС ще отиде в този огромен орган, ще се избира и назначава от Народното събрание, ще бъде равноотдалечена ", добави Борисов.

Бюджетът ни е на остатък, безработица няма, заключи Борисов и напомни, че в мандата на Българска социалистическа партия " събориха КТБ ". Най-острият човек там бях аз, а стига лицемерие, сподели министър председателят Борисов пред публицисти в Пазарджик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР