Безпризорни коне и кучета подлудиха обитателите на курорта Цигов чарк,

...
Безпризорни коне и кучета подлудиха обитателите на курорта Цигов чарк,
Коментари Харесай

Коне и кучета подлудиха хората в Цигов чарк

Безпризорни коне и кучета подлудиха жителите на курорта Цигов чарк, а и техните посетители. Собственици на вили и къщи за посетители са подали тъжба в община Батак, като упорстват локалната власт да се намеси незабавно, защото животните нанасят огромни вреди на имуществото им, а и основават рискови обстановки.
 
Само преди ден е станала следващата злополука поради коне на шосето. В този случай колата е с потрошена предна част, а в щарпата до пътя лежи мъртвец на малко жребче, само че рискът да пострада или загине човек по планинския път е огромен.
 
В самото летовище скитат десетки коне, тъпчат зеленината в градинките, бутат огради, привлечени от тревата. Чупят с копитата си и култивиран лампи, украса, пейки. Наскоро жребец даже попаднал в басейн пред погледите на ужасени курортисти.
 
Става дума за отглеждани свободно полудиви четириноги, които от ранна пролет до късна есен живеят свободно в природата. Имат стопани, само че очевидно те нехаят, че стадата им основават проблеми и рискове. Не е маловажно, че по този начин се отблъскват посетителите, а в туристическия бизнес са вложени значително пари и запаси.
 
Друг проблем са десетките скитащи кучета, някои от които освирепяват от апетит и атакуват.-->
 
В курорта сега се събира и подписка с искане за незабавна интервенция на общината.
 
Кметът на Батак Петър Паунов споделя, че е наясно с казуса и той стои на дневен ред от години. Стопани от всички околни селища пускали табуните на свободно развъждане, не ги прибирали и през зимата. Градоначалникът обмисля да дефинира помещение за наложително задържане на конете и кучетата, само че споделя, че те са съвсем диви и е мъчно да бъдат хванати.
 
Предстои за следващ път да бъде сезирана полицията в родопския град, а в понеделник е планувана среща с ощетени притежатели на парцели в Цигов чарк. На нея ще бъде взето решение какво би трябвало да се направи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР