Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази производство във фабриките си

...
Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази производство във фабриките си
Коментари Харесай

Volkswagen губи по 2 млрд. евро на седмица

Безпрецедентното решение на Volkswagen да замрази произвеждане във фабриките си от двете страни на Атлантика коства на автомобилния производител по , оповестява Bloomberg. Главният изпълнителен шеф на компанията Хърбърт Дийс съобщи, че решителните дейности са основни за преодоляване на коронавирусната пандемия.
От думите му излиза наяве, че все още концернът продава сполучливо коли и надлежно получава доходи единствено в Китай , където производството беще обновено на половина и пазарът стартира да се възвръща. В Щатите също се надяват, че предприятията ще стартират работа след към седмица.
Volkswagen има над 120 завода по света с личен състав от близо 700 000 души . В Европа, да вземем за пример, производството спря оше при започване на март, като прогнозите са, че ще бъде обновено най-рано в края на април (по най-благоприятните прогнози). Дийс добавя, че ще би трябвало да бъдат преразгледани проектите за произвеждане, като се употребява опита на „ китайска дисциплинираност “, с цел да се избегнат още по-големи загуби и всеобщи съкращения на личния състав. като добави, че VW към този момент се приготвя за възобновяване на някои интервенции. Част от тази подготовка включва засилени санитарни ограничения и обезпечаването на повече пространство сред чиновниците в компанията.
Дийс изрази убеденост, че компанията ще успее да пусне това лято електрическия си модел ID.3, както беше планувано, само че добави, че бизнес изискванията остават сложни за прогнозиране.
Коронавирусът удари в изключително несъответствуващ миг производителите на коли, които и без спешната обстановка харчеха големи суми за електрификация на портфолиото си. Сега с изключение на спряното произвеждане като отрицателен фактор може да се уточни и че действителната стопанска система по света към този момент е в криза, въпреки статистическите данни, показващи какъв брой тежко е рухването, да не са излезли.
Другите компании в бранша също имат проблеми. Fiat Chrysler изтегли заем от 3.5 милиарда евро, а френската Renault евентуално ще търси финансова помощ от страната.
 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 март
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР