Безпрецедентно ниска активност за пръв път, откакто се правят парламентарни

...
Безпрецедентно ниска активност за пръв път, откакто се правят парламентарни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На базата на активната кампания на БСП очаквахме повече

Безпрецедентно ниска интензивност за пръв път, откогато се вършат парламентарни избори в България. Освен лятото, времето за отмора, има и други справедливи аргументи за това, сподели Корнелия Нинова на брифинг след излизането на първите планирани резултати.

Българска социалистическа партия препотвърждава резултата от април, въз основата на дейната акция която направихме, чакахме повече. Но не ни стигна времето сред предишните и тези избори, с цел да реализираме това. Ще продължим по този път, обединяване в лявото пространство, търсене на лявата опция и представянето й пред обществото - безапелационна беше Нинова.

Според нея не е имало същински политически спор в акцията.

" ГЕРБ водиха война със служебния кабинет, " ИТН " мълчаха. Нямаше спор по стратегии, по хрумвания, с цел да могат хората умерено да оценят стратегиите на партиите и да преценяват. Може би това е и углавен избор към всички политически партии по тази причина, че за три месеца два пъти провокираме парламентарни избори. Но най-сериозният извод за нас освен като политици и държавници, е че стартира идващият парламент с доста ниска легитимност ", сподели още Нинова.

Според нея това е притеснително за държавността, за институциите, за демокрацията.

" Няма сериозна смяна от предишните избори, даже да има леки разбърквания, не се състоя протестната вълна и още веднъж сме в изходна точка. Защо трябваше да се стига дотук? Т. нар. партии на митинга още веднъж нямат болшинство да сформират държавно управление и този път, в действителност в случай че желаят да има държавно управление, ще има се наложи да водят разговор с някоя от останалите партии ", добави Нинова.

Тя посочи, че за Българска социалистическа партия изрично би трябвало да има постоянно държавно управление, което да стартира дълбоките и същинските промени, само че и да стартира решение на належащите въпроси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР