Безпрецедентно нашествие на бели мечки в архипелага Нова земя в

...
Безпрецедентно нашествие на бели мечки в архипелага Нова земя в
Коментари Харесай

Бели мечки причиниха бедствено положение в Русия


Безпрецедентно настъпление на бели мечки в архипелага Нова земя в Русия принуди локалните управляващи да разгласят бедствено състояние, написа The Guardian.

Не се загатва точният брой на мечоците, само че е задоволително огромен, с цел да накара живущите там с дни да не напущат домовете си и да не изпращат децата си на учебно заведение.
View this post on Instagram
Новая земля Нашествие белых медведей Режим ЧС!!! #россия #белыймедведь #новаяземля #жизньнакрайнемсевере #север #остров #архипелаг #северныйостров #моймир #russia #newland #north #polarlights #polarbear #myworld

A post shared by Irina Elis MURMANSK, RUSSIA (@muah_irinaelis) on Feb 9, 2019 at 10:23am PST

За момента няма данни за потърпевши хора, само че се оповестява за няколко " гонки ", в които животните са преследвали хора чак до домовете им.

В Нова земя живеят към 3000 души, които обаче не могат да вдигнат ръка против белите мечки, тъй като типът им е предпазен на територията на Русия.
View this post on Instagram
Белый медведь - хозяин архипелага! Может заглянуть и без приглашения!)))) #новаяземля #северноесияние #белыймедведь #полярныймедведь #красота #жизньнакрайнемсевере #север #остров #архипелаг #russia #newland #beauty #north #borealis #polarlights #myworld

A post shared by Irina Elis MURMANSK, RUSSIA (@muah_irinaelis) on Feb 4, 2019 at 2:42am PST

Правителството е изпратило експерти, които да упоят животните и да се опитат да ги изместят от рамките на жилищните региони.

През 2016 година в Нова земя е имало сходен случай, при който пет съветски учени са прекарали съвсем две седмици под блокада от бели мечки в отдалечена метеорологична станция, само че броят на животните надалеч не е бил толкоз огромен, колкото при сегашната инвазия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР