Безпрецедентно наказание за Русия заради системни на рушения на антидопинговите

...
Безпрецедентно наказание за Русия заради системни на рушения на антидопинговите
Коментари Харесай

Ще се задълбочи ли допинг скандалът в Русия?

Безпрецедентно наказване за Русия поради систематични на рушения на антидопинговите правила в спорта. Страната получи 4-годишна възбрана да взе участие в огромни интернационалните надпревари, в това число Летните Олимпийски игри в Токио през 2020 и Зимната олимпиада в Пекин две години по-късно. Решението беше взето единомислещо от изпълнителния комитет на Международната антидопингова организация в Лозана.

По тематиката в студиото на " Сутрешен блок " приказва юристът по спортно право Радостин Василев. Вижте във видеото.

Радостин Василев, юрист по спортно право: Определено това в международен мащаб е един от най-големите кавги, защото до момента на национално ниво в никакъв случай не се е случвало цяла страна да бъде отстранена от международния спорт за толкоз дълъг интервал от време.
Според инспекциите прекомерно евентуална е държавната интервенция в допинга. Държавата е пособия по някакъв метод, прикривала, сподели той.
Радостин Василев, юрист по спортно право: След решението от през вчерашния ден, което апропо се основава на един много сериозен отчет на тази комисия за обзор на сходствата, изпълнителният комитет на УАДА санкционира Русия точно по този отчет. Той открива намеси в компютърната система на лабораторията в Москва от страна на представители на тази лаборатория, лекари, компютърни експерти, които трансформират базата данни, т.е. те сменят проби,те трансформират даже известия в самата система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР