Безпрецедентно, наистина – и до мен допряха да ме издирват! Затова

...
Безпрецедентно, наистина – и до мен допряха да ме издирват!
Затова
Коментари Харесай

Безпрецедентно дирене

Безпрецедентно, в действителност – и до мен допряха да ме търсят!

Затова в този момент клеча в храстите, нагизден за дегизировка с откършени клончета и се върша на гърмян заек. Чувам ги – обикалят в близост. Някои викат, други тракат с тенджери, трети свиркат със свирки, пробват се да ме подплашат, та да изляза. Но аз – нали съм гърмян заек, не се тревожа по този начин елементарно – заставам си в храстите. Добре, че неотдавна преваля, та в близост гъби – дал Господ, от апетит няма да се мре.

- Хайде бе, не се прави на ударен, излизай, освен аз, ами цяла Европа те чува – лъготи един.

- Не се крий, Европа те вижда – обажда се и женски глас.

Брей, и дами са повели със себе си! Значи работата е сериозна! Няма да има благосклонност!

Тия отминават, не ме видяха, само че се задават идващите – те към този момент не плашат, а кандърдисват.

- Излез, дребничък, ела с нас, пристигна времето за правдивост!

Поглеждам скришом – русокоска. По принцип на русокоските доста не трябва да се има вяра, бързо не помнят какво са дали обещание, благите, другояче нямам нищо срещу тях. Политкоректно казано, несъмнено. Та, благоразумно си оставам на позиция. И популярност Богу, тъй като двама от гоначите се гепват за гръцмулите и поради мен стартира див скандал:

- С негова помощ ще си вземем своето – крещи единият.

- Като го хвана, с него дружно ще спрем грабежа – ръмжи другият.

Не стига тая гюрултия, ами идва и трети.

- Кво вършиме, бе серсеми – пита на изконно български. – Революцията с такива като вас хептен уйде у ряката! Дайте ми го на мен, двамата с него ще браним България!

Да не съм вманиачен да се покажа – като го знам, че не е ходил боец, каква бран да чакам от него! Най-много – бране!

Добре, че се изтърси още един, с цел да им реди мъжки, че той персонално предлага не думи, а дейности, та всички плеснаха с ръце, та се прегърнаха, и отидоха да се бият съдружно на по-широка полянка.

Тъкмо да смъква маскировката, идва идващият, кротичко рови с съчка из храстите и благо-благо кандърдисва:

- Излез, чоджум, не бъди будала, другите са слаба евроракия, само ние залагаме на младите, гел бурда!

Не съм будала, знам си ЕГН-то, да си дава той път на младите, на нас пътя от дълго време към този момент ни го дадоха.

След всичките търчи просрочен юноша и извънредно жално подрежда, че в случай че потегли подире му, България ще може доста повече.

Какво повече, мисля си, това, което можа до момента, ми пристигна ексик, дори не ми се ще да знам какво още може да ни се стовари на главите.

Е, след него никой повече не се задава. Май всички отминаха – става безшумно, птички запяват в близост, негърмени зайци се прескачат в тревата, мечка, избягала от резервата на Бриджит Бардо, излиза пред храстчето, първо друсва хорце, след това ляга и стартира да демонстрира по какъв начин чехкините се мажат с крем на плажа, само че като не я знам дали и тя не е от някои и в случай че е от някои - откъм кои е, избирам да си заставам тука – маскиран и неоткриваем, макар невижданата издирвателна акция – чак до момента в който се мръкне на 26-и.

За по-сигурно – до момента в който се съмне на 27-и, че човек в никакъв случай не знае къде пред изборните секции ще се стълпят непринудено закъснели гласоподаватели.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР