Безпрецедентно голям брой цивилни лица бяха убити или ранени в

...
Безпрецедентно голям брой цивилни лица бяха убити или ранени в
Коментари Харесай

Огромен брой цивилните жертви в Афганистан

" Безпрецедентно огромен " брой цивилни лица бяха убити или ранени в Афганистан от юли до септември тази година, съобщи Организацията на обединените народи в нов отчет, определящ насилието " изцяло недопустимо ".
Числата - 1174 смъртни случая и 3139 ранени - съставляват нарастване с 42 % по отношение на същия интервал на предходната година, се споделя в отчета, като за по-голяма част от трагичните произшествия виновността се носи от „ антиправителствени детайли “ като талибаните.
През юли бяха регистрирани повече жертви, в сравнение с през всеки различен месец, откакто задачата на Организацията на обединените народи в Афганистан (UNAMA) стартира да документира насилието през 2009 година, се споделя в отчета, съобщи БГНЕС.
През първите шест месеца на годината жертвите понижават малко спрямо предходните години.
Но насилието е повишено толкоз съществено през третото тримесечие, че е достигнало общата сума за година обратно наедно с най-кървавата, откакто НАТО изтегли бойните си сили в края на 2014 година
Организация на обединените нации записва общо 8239 цивилни жертви за първите девет месеца на 2019 година - 2563 убити и 5 676 ранени.
Около 41 % от тях са дами и деца, споделиха от UNAMA.
" Цивилните жертви са изцяло неприемливи ", изключително като се има поради, че множеството партии признават, че в Афганистан няма военно решение, съобщи Тадамичи Ямамото, специфичният представител на Организация на обединените нации в страната.
Числата демонстрират нуждата от мирни договаряния, които да доведат до преустановяване на огъня и непрекъснато политическо съглашение, добави той.
" Въздействието на спора в Афганистан върху цивилните е ужасяващо ", сподели Фиона Фрейзър, началник по правата на индивида на UNAMA.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР