Безпрецедентният срив на паунда последните дни засили спекулациите, че само

...
Безпрецедентният срив на паунда последните дни засили спекулациите, че само
Коментари Харесай

Рекорден срив на паунда: Изправена ли е Великобритания пред икономическа криза?


Безпрецедентният срив на паунда последните дни ускори спекулациите, че единствено няколко седмици откакто стана министър председател на Обединеното Кралство, Лиз Тръс може да се изправи пред избор на съмнение.

Вчера, с типичното си възприятие за комизъм, британците наводниха обществените мрежи с линкове с новината, че американския рапър 50 Cent е изискал да сменят името му на 1 Pound, тъй като към този момент било едно и също. И в случай че тази вест се оказа подправена, то упованията паундът да се обезцени още повече през идващите месеци са напълно действителни.

Пазарите на акции и облигации във Англия са изгубили минимум 500 милиарда $ от общата си стойност, откогато Лиз Тръс стана министър-председател на страната, а шокиращото понижаване на налозите в новия бюджет на страната срина доверието на вложителите.

Тя пое ръководството в миг, когато стопанската система на Обединеното кралство към този момент се бореше със сянката на рецесията и историческа инфлация, само че новите фискални политики на държавното управление на Тръс подхранват опасенията, че инфлацията и заемите ще набъбнат още повече. Появиха се спекулации, че това може да е началото на края на Лиз Тръс и че депутати от партията й събират писма, с които да предизвикват избор на съмнение.

Опозиционната Лейбъристка партия, която организира годишната си конференция, е подготвена да поеме властта. В тирада пред конгреса водачът сър Киър Стармър разгласи, че в случай че стане министър председател, ще бъде учредена нова социална енергийна компания, която ще работи с възобновими източници, вследствие на което ще паднат сметките, ще бъдат основани нови работни места и ще се обезпечи енергийна самостоятелност.

Стармър даде обещание нарастване на личния състав в националното опазване на здравето, като се стартира още от приема на повече студенти по медицина и удвояване на броя на медицинските сестри. Вчера беше публикувано ново изследване на публичното мнение на YouGov, което дава впечатляваща 17-процентна преднина на лейбъристите пред консерваторите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР