Безпрецедентни опашки от стотици членове на секционни комисии обсадиха РИК-Враца

...
Безпрецедентни опашки от стотици членове на секционни комисии обсадиха РИК-Враца
Коментари Харесай

Проблем с предаването на протоколите във Враца, членове на СИК още чакат

Безпрецедентни опашки от стотици членове на секционни комисии обсадиха РИК-Враца през цялата нощ и през днешния ден, видя наш екип. Причината за настъпилия безпорядък е бавната обработка на изборните протоколи, което принуди хората да спят по коридорите и на тротоара.

Враца

От РИК обявиха, че повода е некомпетентността на СИК-овете, които не са спазили условията. От секционните комисии пък се оплакаха, че изборните протоколи са излишно усложнени и неразбираеми.

От общо 317 СИК-ове изцяло обработени към обяд са двеста. Кога ще завърши процесът, никой не се нае да предвижда.


Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи пред Българска национална телевизия, че протоколите, които са признати с изборните бумаги, не са по-различни от тези протоколи, който са били на предходните избори. Дори противоположното - в някои от детайлите на тези протоколи, са опростени, с цел да може това да разреши на СИК да ги попълнят вярно.

" Направихме и обучителни материали, които са качени, с цел да може да помогнем на СИК да попълнят вярно протоколите. Считаме, че не би трябвало да има такова усложнение от членовете на СИК ", добави Андреев.
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР