Безпрецедентни мерки за защита срещу коронавируса на всички фронтова въведе

...
Безпрецедентни мерки за защита срещу коронавируса на всички фронтова въведе
Коментари Харесай

В Бургас: Защита по всички фронтове срещу COVID-19

Безпрецедентни ограничения за отбрана против ковид на всички фронтова вкара Общината и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас . Тотална стерилизация сега се прави на улиците и публичните места.

В рейсовете от градския превоз към този момент са сложени 100 диспенсъра с препарати , а по-рано с такива бяха снабдени и всички медицинските центрове и огромните търговски обекти в Общината.
 Община Бургас
7 мобилни умивалници с течен сапун са сложени за гратис прилагане на обществените места , а шефовете на жилищни здания в града към този момент поетапно стартират да получават дезинфектанти.

Кметът Димитър Николов разгласи, че бургаска компания стартира импорт на платове с антибактериална отбрана за медицински цели.
 Министерство на вътрешните работи
До края на седмица стартира да се шие два типа дрехи - по 200 дневно за бургаската болница.
 
Министерство на вътрешните работи ускори още повече контрола, мобилни екипи приканват с мегафон жителите на града да се приберат по домовете си.

Части на полицията са дислоцирани в ромския квартал „ Победа “, където при профилирана акция през днешния ден там бяха арестувани осем души-до един - за нарушавания на наредбите в деяние в изключителна обстановка. Шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Радослав Сотиров разгласи, че няма да допусне вълнения.  
 Областна дирекция на МВР-Бургас
Администрацията пусна в деяние и софтуерна мощ. Вече започнаха тестовите полети с дронове над бургаски квартали, с които да се предотврати скупчването на огромни групи от хора. Безпилотните летателни апарати са оборудвани със система, която от височина 20-25 метра мерят температурата на разнообразни типове обекти.



Дронът е извънредно акуратен при сканиране и на група обекти
. И посочва цветово или с числа кой от тази глупа е с темрепатура, друга от останалите. До този миг в града се лекуват двама души, с позитивни проби за ковид. Състоянието им е устойчиво.
 Дарик - Бургас
Общинина Бургас откри трета гореща телефонна линия, на която локалните поданици да подават своите поръчки и слагат разнообразни въпроси, смързани с използването на наредбите за ограничение разпространяването на ковид.



В помощ на жителите са следните телефони: 0882/129-664, 0884/ 46-91-30 и 0885/ 98-56-93.
Сред доброволците, които дават отговор на тях са певицата Тони Димитрова и музикантите от група " Горещ пясък ". Те одобряват поръчки, а по-късно персонално правят доставки по адресите. 

Видео:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР