Безпрецедентната ситуация, с която се сблъскваме заради пандемията, изисква здравомислие,

...
Безпрецедентната ситуация, с която се сблъскваме заради пандемията, изисква здравомислие,
Коментари Харесай

Плановете на Ердоган и ходовете на Гърция

Безпрецедентната обстановка, с която се сблъскваме поради пандемията, изисква благоразумие, въздържаност, схващане и съдействие. За страдание някои политици не престават да се придържат към максималистките си визии. Те приказват за изменение на интернационалните контракти и търсят промени на границите, тъй че да подхождат на тези в " сърцето " им.

Експанзионистичните инстинкти на турския президент Реджеп Тайип Ердоган няма да бъдат укротени елементарно. И не става въпрос единствено за Гърция или Кипър. Става дума за Балканите, Либия, Сирия. Постепенното връщане към нормалността значи връщане към работата по оправянето с този сложен наш комшия, освен за политиците и военните, само че също и за публицистите, доколкото последните оформят публичното мнение и са част от уравнението.

Има доста открити фронтове. Ердоган се стреми да разшири властта на Анкара в Източното Средиземноморие, макар че стои въпросът доколко турската стопанска система може да си разреши това. В Либия неустойчивостта продължава и единственото нещо, което е несъмнено сега, е решимостта на Турция да играе роля в оформянето на вътрешния политически пейзаж в страната и да употребява това въздействие, с цел да сътвори ос, която ще ѝ донесе енергийни, търговски и геополитически изгоди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР