Безпрецедентната система на Невада за избор на републиканския кандидат за

...
Безпрецедентната система на Невада за избор на републиканския кандидат за
Коментари Харесай

Първичният хазарт на Ники Хейли в Невада ще предизвика „голямо объркване“

Безпрецедентната система на Невада за избор на републиканския претендент за президент слага препъникамък за някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли.

За първи път Сребърният щат организира по едно и също време ръководени от държавното управление първоначални избори на 6 февруари и заседание два дни по-късно, ръководено от Републиканската партия на Невада.

Хейли е единственият главен претендент на Републиканската партия, записал се за първичното гласоподаване, което значи, че тя евентуално ще завоюва – само че няма да получи делегати.

Объркващият развой произтича от възраженията на Републиканската партия на Невада против щатския закон от 2021 година, който прави първичните избори наложителни. Партийните чиновници дадоха отговор, като принудиха претендентите да избират сред регистрация за първичните избори и фракцията и ще награждават делегати единствено на спечелилия в последния конкурс.

Хейли беше определена да взе участие в първичните избори още през октомври, към нея се причислиха някогашният вицепрез...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР