Безпрецедентната отмяна на Уимбълдън в мирно време изправи най-стария тенис

...
Безпрецедентната отмяна на Уимбълдън в мирно време изправи най-стария тенис
Коментари Харесай

Застраховка спасява "Уимбълдън" от фалит

Безпрецедентната анулация на " Уимбълдън " в спокойно време изправи най-стария тенис шампионат пред големи финансови провокации. Реално видяно уредниците от лондонския " Ол Ингланд Клъб " можеше да забавят решението си до края на април, само че от известно време то по този начин или другояче изглеждаше неизбежно поради върлуващия ковид. В момента никой не си показва, че в края на юни 40 000 души ще могат да се събират всекидневно на едно място в английската столица и сигурността на тяхното здраве ще бъде обезпечена.

За разлика от другите шампионати в Големия шлем, Откритото състезание на Англия не може и просто да бъде отсрочено във времето. Особеностите на тревната настилка са такива, че тя е подобаваща за тенис единствено в този интервал от лятото.

Но също по този начин за разлика от доста други спортни събития, " Уимбълдън " ще може да ограничи доста вредите с помощта на своята далновидност , изразяваща се в необятна застрахователна лавица. Разбира се, домакините ще понесат финансови загуби поради анулацията на шампионата, само че ще избегнат евентуален банкрут поради връщането на парите за билети и телевизионни права. Става въпрос за стотици милиони английски лири, които ще бъдат покрити от застрахователя .

Местните медии разкриха, че през последните години клаузите на застраховката са били предоговаряни няколко пъти и измежду евентуалните опасности за анулация на шампионата категорично е била включена болестна зараза. Списъкът на покриваните застрахователни събития е дълъг и включва сюжети като терористични актове и даже гибел на кралицата , която да докара до интервал на народен печал.

Точната награда, която " Уимбълдън " заплаща за сходна застраховка, не е публично оповестена, само че източник от тенис асоциацията на Англия разкрива, че става въпрос за " ниска седемцифрена сума ".

 
Ще има ли изобщо повече тенис през 2020 година?
Паралелно с взетото от " Уимбълдън " решение за анулация на шампионата тази година стана ясно, че първичното заледяване на целия тенис сезон до 7 юни се удължава до 13 юли. В взаимно изказване професионалните асоциации на мъжете (АТР) и дамите (WTA) оповестиха, че това лято няма да се състои нито един шампионат на трева . От календара автоматизирано отпаднаха комбинираните съревнования в Хертогенбош (Нид) и Ийстбърн (Анг), мъжките в Щутгарт (Гер), " Куинс " в Лондон (Анг), Хале (Гер) и Майорка (Исп) и женските в Нотингам (Анг), Бирмингам (Анг), Берлин (Гер) и Бад Хомбург (Гер).

Забраната за осъществяване на тенис шампионати е в действие на всички равнища професионален тенис, в това число във веригата на интернационалната федерация (IТF). От ATP и WTA прецизираха, че към днешна дата всички, планувани за след 13 юли шампионати ще бъдат планувани по график, само че и " тяхното осъществяване зависи от развиването на здравната рецесия по цялата планета " .

Това накара редица експерти да зададат въпроса ще има ли изобщо повече тенис през 2020 година? Някои даже побързаха да дадат негативен отговор.

Най-песимистично се изрече шефът на австралийския тенис Крейг Тили, уредник на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open. Надпреварата в Мелбърн през януари е едно от последните международни събития, които въобще се организираха в професионалния спорт.

" Моето персонално мнение е, че за тениса ще бъде мъчно да се завърне през тази година . Той зависи от световното пътешестване и мисля, че това ще е последното, което ще се завърне. Спортовете, които имат локален фокус, ще имат по-силни позиции, само че тези с световен фокус са сложени на по-голямо тестване - разяснява Тили. - Тази година мъчно ще се пътува от една страна в друга. Вътре в страната ще бъде допустимо, само че когато още веднъж можем да пътуваме свободно сред обособените страни, тогава ще се завърне и професионалният тенис . На локално равнище можем да стартираме и към това сме фокусирани сега. "

Той добави, че към този момент няма причина да счита, че Откритото състезание на Австралия през 2021 година също може да бъде наранено от COVID-19:

" Планираме да проведем Australian Open през януари и да имаме превъзходен сезон следващата година. Трябва да планираме най-лошото и да се надяваме за най-хубавото. Утре може да се събудим и да се е появило чудотворно лекарство или нещо, което в действителност оказва помощ, или пък да са напреднали с имунизацията. Но от всичката литература, която прочетох по тематиката, това надали ще се случи скоро. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР