Безпрецедентната отмяна на Уимбълдън и въобще на целия сезон на

...
Безпрецедентната отмяна на Уимбълдън и въобще на целия сезон на
Коментари Харесай

Федерер вече планира летните си турнири през 2021 г.

Безпрецедентната анулация на " Уимбълдън " и изобщо на целия сезон на трева в тениса хвърли в суматоха почитателите на Роджър Федерер. Нима Маестрото към този момент е изиграл последния си мач в " Ол Ингланд Клъб "? Нима носителят на рекордните 20 трофеи в Големия шлем няма да може да направи най-малко още един опит за девета купа в Лондон?

Вероятността за това по никакъв начин не е дребна, в случай че през август швейцарецът ще навърши 39 години, а при започване на лятото на 2021 година ще е съвсем на 40... Е, милионите ентусиасти могат краткотрайно да си отдъхнат, тъй като ветеранът от Базел не прави никакви проекти да се пенсионира. Тъкмо противоположното - към този момент приготвя календара си за идващия тревен сезон.

Не е изненада, че първият доказан шампионат на Федерер за следващата година е един от обичаните му - този в Хале. На тревните кортове в немския град Роджър има 17 участия, в които е постигнал 68 победи и 7 загуби и е спечелил рекордните 10 купи. В непосредственост до комплекса " OWL Арена " даже има улица, кръстена на негово име.

" Преживяваме сложни времена, само че ще излезем от тях по-силни. Радостен съм и разчувствуван още през днешния ден да разглася моето завръщане в Хале следващата година. Стойте здрави! ", написа Федерер в особено послание за уеб страницата на шампионата от категория " АТР 500 ". Организаторите пък побързаха да разгласят, че разпродадените билети за анулираното издание тази година ще важат и за 2021 година

Допълнителна добра вест за почитателите на Роджър Федерер разкри президентът на швейцарската тенис федерация Рене Щамбах. Той заяви, че някогашният №1 в света е твърдо решен да взе участие на олимпийските игри в Токио 2020 макар отлагането им за идващото лято.

" Ще създадем всичко допустимо да подсигурим присъединяване му. Все отново Роджър не си направи интервенция на коляното за нищо или пък за елементарни разходки в планината. Направи я, с цел да играе още тенис ", разяснява с усмивка Щамбах.

В края на февруари Федерер се подложи на изненадваща интервенция на дясното коляно, като планираше да се завърне на корта точно за началото на сезона на трева. Заради форсмажорните условия около пандемията от ковид обаче 38-годишният швейцарец ще има в допълнение време за възобновяване. Най-рано до 13 юли, за когато е планувано възможното възобновяване на мачовете.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР