Безпрецедентен сценарий в развитието на пандемията COVID-19 предсказа епидемиологът Майкъл

...
Безпрецедентен сценарий в развитието на пандемията COVID-19 предсказа епидемиологът Майкъл
Коментари Харесай

Предсказалият К-19 експерт с безпрецедентно страшен сценарий за следващите 6 до 12 седмици

Безпрецедентен сюжет в развиването на пандемията COVID-19 предсказа епидемиологът Майкъл Т. Остерхолм, който я планува в собствен труд още през 2017 година По думите му е належащо хората да осъзнаят, че през идващите седмици инфекциите с COVID-19 ще се усилят доста, предава Дарик.

Пандемията COVID-19 е заразила повече от 98 милиона души по целия свят и е предизвикала гибелта на над два милиона пациенти, причинявайки намаляване на здравните системи.

Тя провокира сериозна икономическа рецесия в доста страни. Майкъл Т. Остерхолм обаче, един от водещите международни специалисти по епидемиология, предизвестява, че най-лошото може да следва.

В изявление за CNN съветникът на Джо Байдън по въпросите на ковид изясни във вторник, че през идващите седмици пандемията може да се промени и ще забележим нещо невиждано с разпространяването и на новите разновидности на вируса, появили се във Англия, Бразилия и Южна Африка. Това доста ще усили инфекциите.

„ Изключително съм угрижен, че през идващите от 6 до 12 седмици ще забележим такава обстановка с тази пандемия, друга от всичко, което сме виждали досега “, означи Остерхолм.
Michael T. Osterholm es uno de los mayores expertos mundiales en epidemiología y asesor para el coronavirus de Joe Biden
— El HuffPost (@ElHuffPost)
На въпроса на журналиста от CNN Алисин Камерота дали администрацията на Байдън може да направи нещо, с цел да предотврати сходно допустимо утежняване, Остерхолм сподели, че един от главните проблеми е, че "повечето хора към момента не осъзнават " какво тъкмо следва. Поради тази причина той посочи, че първата стъпка е „ да накараме хората да схванат, че това ще се случи, че ще забележим доста нарастване на случаите. Въпросът е с какъв брой “.

След повишение на публичната осведоменост, втората стъпка, съгласно специалиста, е използването на повече ограничавания.

Въпреки желанието на новия президент Байдън да форсира имунизацията в Съединени американски щати и да бъдат приложени 100 милиона дози ваксина през първите му 100 дни в служба, епидемиологът твърди, че „ не можем да накараме имунизацията да дойде доста по-бързо “.

Ето за какво той предложи да се приложат още ограничения допустимо най-скоро. "Ще има разлика дали ще се реагира в този момент или по-късно “, предизвести той.

Песимистичните думи на Майкъл Т. Остерхолм, който е приет в целия свят, имат необятен отзив поради неговите дълбоки знания в материята. На тях се придава огромно значение, тъй като през 2017 година той планува коронавирусната пандемия в книгата си „ Смъртоносната опасност “.

В допълнение към заболяването COVID-19, епидемиологът от дълго време предизвестява, че ще се появят нови огнища на болестни инфекции и показва нов грипен вирус, който може да аргументи друга световна пандемия. По преценката му тя може да е също толкоз опустошителна като тази от т. Нар. „ испански грип “, избухнала през 1918 и 1919 година, причинявайки сред 50 и 100 милиона смъртни случая по целия свят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР