Безпрецедентен случай - болницата в Aсеновград не може да изпише

...
Безпрецедентен случай - болницата в Aсеновград не може да изпише
Коментари Харесай

Безпрецедентен случай с пациент в болницата в Асеновград

Безпрецедентен случай - болничното заведение в Aсеновград не може да изпише пациент към този момент 100 дни. 67-годишен мъж лежи близо 4 месеца в интензивното поделение на болничното заведение.

Заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан. Но продължителният му престой натрупа на здравното заведение загуби.

„ Пациентът е при нас от 2 юни 2019 година. Той постъпва с клинична картина на заболяването ХОББ (химична обструктивна белодробна болест) във вътрешно поделение.

Болният страда от болестта дълги години, провеждал е домашно лекуване. Пациентът е постъпил с екзасербация на 1 юни. На 2 юни е наведен в интензивно поделение за лечение”, изясни пред Нова тв началникът на отделението доктор Красимира Караманова.

Тя добави, че от няколко дни мъжът диша свободно, само че има моменти, в които се постанова да му бъде подаван О2 през кислороден катетър – към 1-2 литра за минута. Има вяра той да бъде изписан скоро и да се лекува у дома.

Директорът на лечебното заведение доктор Иван Червенков съобщи, че болничното заведение може да се оправи с такива обстановки. „ Ние сме в една невъзможност. Пациентът би трябвало да си остане тук и да бъде изписан като бъде излекуван”, сподели доктор Червенков.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР