Безпрецедентен скандал със злоупотреба в личното пространство във Фейсбук гръмна

...
Безпрецедентен скандал със злоупотреба в личното пространство във Фейсбук гръмна
Коментари Харесай

Кошмар! Разбиха паролата за фейсбук на неврокопски певец и стана страшно! В дъното на скандала изплува името на...

Безпрецедентен скандал със корист в персоналното пространство във Facebook гръмна в Гоце Делчев. Жертва се оказа известният неврокопски артист на съветска, испанска, италианска и британска поп музика Димитър Куршумов. В персоналната му страница, в която той не може да влезе от седмица, негови другари намират негови фотоси с сътрудници и другари, над които стоят непристойни, нецензурни и цинични мнения. Тъй като това е негова страница, излиза, че той ги е написал, само че Д. Куршумов разбра това едвам през вчерашния ден, откакто получи десетки позвънявания от другари от цялата страна, оповестява Struma.bg.

След консултация с компютърен експерт се оказа, че паролата му във Facebook е заменена от три месеца.
Куршумов през вчерашния ден подаде тъжба в полицията, като упреква майката на две деца Лора Киримова, че е сменила паролата му и умерено си е влизала в персоналния му профил, като пускала от негово име мнения за локални музикални величия, наричайки ги „ к… “, „ п… “, а връх на всичко е фотография на племенницата му, която е наречена наркоманка.

От прокуратурата се разбра, че от две години въпросната жена се търси за машинация на неврокопчанин за трицифрена сума. Тя е майка на две невръстни девойки, които праща да просят. Бащите и на двете деца са незнайни.

Димитър Куршумов възприел персоналната покруса на самотната майка драговолно, като непрестанно приемал в жилището си децата, хранил ги, защото в жилището на Лора поради неплатени сметки даже електричеството е спряно.
От две седмици обаче Митко Куршумов е останал без средства даже за личните си разноски. Лора пращала всеки ден децата да търсят пари от него, само че той им обяснявал, че към този момент няма опция. Малките девойки повтаряли заръката на майката, че в случай че не им даде още веднъж пари, ще му се случи „ нещо неприятно “, и след дни гръмна абсурдът.

Засегнатият артист е алармирал и обществените служби, че майката праща невръстните си деца да просят или да изнудват. Той помоли посредством „ Струма “ да се даде публичност на скандалната история, с цел да могат тези, които влизат в профила му, да научат истината, че той няма нищо общо с цинизмите и обидите, написани от негово име. Последното работно място на Лора Киримова бе преди осем години в прословутата механа „ Петте кьошета “, където тя бе сервитьорка. Това заведение бе затворено преди близо година от полицейските органи поради голям брой сигнали на съседи, че е гнездо на проституция. Оттогава Лора не работи на никое място, а децата й разчитат на помощта на Социални грижи.

Казусът с измамата във Facebook е доста любопитен. Интернет пространството все по-често се употребява за закононарушения и операции, само че те са мъчно доказуеми и виновниците рядко стигат до съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР