„Безпрецедентен пакет за спасяване на Европа след COVID - 19

...
„Безпрецедентен пакет за спасяване на Европа след COVID - 19
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Само обединена Европа може да се справи успешно с настъпилата вече икономическа криза


„ Безпрецедентен пакет за избавяне на Европа след Коронавирус - 19 предложи Европейската комисия в размер на 750 милиарда евро. От тях 500 милиарда евро като безплатни средства под формата на грантове и 250 милиарда евро под формата на заеми. Ключовият миг са главните цели, по-които ще се разпределят тези средства, а те са три – екологична нова стопанска система на бъдещето или така наречен зелена договорка, цифровизация и господство на закона “. Това съобщи депутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент в предаването „ България заран “ по телевизия „ България он еър “.

Подкрепата на Европейски Съюз ще бъде обвързана с националните проекти за възобновяване и резистентност, които би трябвало да бъдат показани на Комисията. Ако дават отговор на критериите за оценка, които към момента следва да бъдат дефинирани, страните членки ще могат да получават безплатни средства, с опция за допълнение със заеми. Средствата ще бъдат вложени по две съществени направления- планове, които дават отговор на целите на Зелената договорка и новаторски и цифрови решения на към този момент съществуващи планове, разяснява Цветелина Пенкова.

„ От през днешния ден Германия поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, следвана от Португалия и Словения. Приоритет пред тези страни е възобновяване на последствията от коронавирусната пандемия, според целите на Европейски Съюз. Отличните двустранни връзки на България в границите на Съюза не са фактор за разпределянето на европейските средства за възобновяване на стопанската система. Фактор ще бъде общия механизъм за съблюдаване на върховенството на закона ипроевропейските полезности, където най-сериозни рецензии има към Унгария и Полша, “категорична е Цветелина Пенкова.

Според нея, недоверието към разпределението на европейски средства може да бъде преодоляно посредством опцията за непосредствено финансиране на планове, както и през обединена позиция и общо кандидатстване на страната и бизнеса.

„ Държавите членки сполучливо се оправиха независимо със здравната рецесия, само че единствено обединена Европа може да се оправи сполучливо с настъпилата към този момент икономическа рецесия. Финансовите средства и общата взаимност от страна на Европа ще се усетят още в края на тази година “, приключи Цветелина Пенкова.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР