Безподобен терор: Мариупол се превърна в символ на зверствата, които

...
Безподобен терор: Мариупол се превърна в символ на зверствата, които
Коментари Харесай

Зверствата в Мариупол: Путин трябва да бъде изправен пред съд


Безподобен гнет: Мариупол се трансформира в знак на зверствата, които прави Русия в Украйна. Дори единствено поради военните закононарушения, осъществени там, Путин и неговите съучастници би трябвало да бъдат изправени пред съд.

Мариупол се трансформира в. Войските на Путин неслучайно.

А най-лошото занапред следва

Откакто осъзна, че украинското население поддържа въоръжената опозиция против съветските войски, Путин разпорежда. Той желае благодарение на чистопробен гнет да прекърши съпротивата на украинците. Същото претърпяват хората в Харков, в Суми, в Чернигов, в Киев и в доста други украински градове. Всеки ден.

" Деца " - това е изписал този мъж на автомобила си
Редакцията предлага
Заплахите, които Москва насочва против " националистите " в Мариупол, демонстрират още, че терорът ще продължи даже когато сраженията приключат. Многобройните украинци, които интензивно се включиха в политиката и в гражданските начинания или просто обществено обявиха поддръжката си за една самостоятелна Украйна, ще би трябвало да се приготвят за най-лошото, когато Русия овладее града. Трябва да се притесняваме, че колкото повече опозиция оказват хората в Мариупол, толкоз по-брутално ще работи окупаторът по-късно.

Дори единствено поради военните закононарушения, осъществени в Мариупол, Владимир Путин и неговите съучастници би трябвало да бъдат изправени пред съд. За страдание вероятността това да се случи не наподобява изключително огромна. Защото сега действителността е такава, каквато е: който желае преустановяване на кръвопролитията, няма по какъв начин да избегне диалозите с съветския владетел.

Путин схваща един-единствен език

В същото време колкото по-брутални стават военните дейности на Русия, толкоз по-настойчиво се постанова въпросът има ли въобще някакъв смисъл да се беседва с управлението в Кремъл. Независимо от това Западът и Украйна са длъжни да опитат. Само дето Путин схваща един-единствен език: езика на въоръжената опозиция. И само тази опозиция дава някаква вяра да бъде озаптен неговият пагубен режим. А за тази цел Украйна има потребност от повече западна помощ.

Райнхард Везер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права непокътнати. Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main

*****

Вижте и това видео:
Ярославна, на 83, от Киев: " Защо би трябвало да преминавам и през това? "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР