Безплатното паркиране във Варна е до днес. От понеделник, 13

...
Безплатното паркиране във Варна е до днес. От понеделник, 13
Коментари Харесай

Въвеждат синя зона и във Варна

Безплатното паркиране във Варна е до през днешния ден . От понеделник, 13 август, вкарват синя зона в центъра на града, заяви Българска национална телевизия.

Независимо, че ще бъдат платени, броят на паркоместата в морската столица са лимитирани, твърдят водачи. Недостигът на паркоместа във Варна е дълготраен проблем, който през летния сезон се задълбочава.

Независимо, че желаят да оставят колата си за минутки, някои от водачите няма къде да паркират. За това вземат втори човек, който да излезе от колата и да свърши активността, за която са отишли до центъра, до момента в който водачът изчаква в автомобила .

 Борисов инспектира разкопана Варна
Борисов инспектира разкопана Варна

Ако варненци желаят, ще се направи рибарско пристанище, както на доста други места като в Поморие и Созопол

Гостите на града също се ориентират мъчно . " Който не познава града и не знае къде да спре. Ето, в този момент аз съм спрял на на никое място и ме е боязън да оставя колата, до момента в който не пристигна синът, тъй като ще се загубим и би трябвало да се търсим по телефона ", твърди различен мъж.

Целта на зоната е да има ред в паркирането, а не водачите всеобщо да стопират върху тротоари и пешеходни пътеки. Проектът " Сина зона " към този момент е променен няколко пъти, с цел да се сътвори улеснение на хората, твърдят от община Варна.

" Има улици, които бяха направени в синя зона. След инспекция и разбор, бяха махнати от синята зона. Процесът е непрестанен ", съобщи пред публичната телевизия Младен Иванов, шеф на Общинско дружество " Паркинги и синя зона " във Варна.

 Варненските улици още веднъж са
Варненските улици още веднъж са " аквапарк " след дъжд

В пожарната са получени над 25 сигнала за наводнени здания и изби

Минималната санкция за извършители е фиш от 20 до 50 лв., 200 лв. коства прекъсването на място за хора с увреждания . Нарушители има, освен българи - румънски автомобил, да вземем за пример, който е спрян на тротоара пред учебно заведение.

Изглежда, че има двоен стандарт за българи и чужденци по отношение на нарушаванията при паркиране. " За чужденците няма по какъв начин да бъде открито това съобщение, доколкото знам. Към момента го оставят сътрудниците на чистачката на автомобила. Трябва да бъде открито нарушаването на място и тогава се глобяват. Другият вид е да бъдат репатрирани ", съобщи Иванов от " Паркинги и синя зона ".

Обещанието на общинските управляващи е приходите от синя зона да бъдат вложени в ремонт на улици и тротоари. До две години тя ще обхване и необятния център във Варна. От 13 август синята зона във Варна става платена и на всички извършители ще бъдат поставяни скоби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР