Безплатното куклено шоу “Приказка за юначета с празни тумбачета” ще

...
Безплатното куклено шоу “Приказка за юначета с празни тумбачета” ще
Коментари Харесай

Куклено шоу учи деца да събират разделно отпадъци

Безплатното куклено шоу “Приказка за юначета с празни тумбачета” ще се състои в парка сред Община Шумен и Регионалната библиотека на 18 април. Турнето на театъра ще премине през 7 града. Освен в Шумен, кукленото шоу ще гостува в Силистра, Дулово, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат. Децата от тези градове ще се срещнат с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат по какъв начин би трябвало да се грижат за опазването на околната среда, като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението децата ще се забавляват с танци и игри. Входът е свободен, а всеки хлапак ще получи комикс брошура с игри.

Образователната пиеса споделя историята на три симпатични животинчета, които живеят в парка и се “хранят” с боклуци от опаковки.

Героите са лица на акцията “Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на “Екопак България”. Кукленото шоу пътува из българските градове към този момент 4-та година, а стартът му беше в София на 26 април 2015 година За този интервал актьорите от “Театър на приказките” образоваха над 3 800 деца на възраст от 4 до 8 години в 18 града на страната да събират разделно. След като се срещнат с историята на трите чудати геройчета, децата образоват и родителите си.

Детският празник се провежда от “Екопак България” и Община Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР