Безплатно обучение за доброволци, което има за цел да запознае

...
Безплатно обучение за доброволци, което има за цел да запознае
Коментари Харесай

Лектори от Япония и Румъния обучават доброволци за „Пловдив 2019“

Безплатно образование за доброволци, което има за цел да запознае участниците със същността на работата им в плана „ Европейска столица на културата – 2019 година ”, провежда Фондация „ Пловдив 2019 “.

Събитието ще се организира в два следващи дни – на 23 и 24 ноември, с идентична стратегия и модули в огромната конферентна зала на Градския дом на културата „ Борис Христов “. Програмата включва още асимилиране на техники за разрешаване на на практика проблеми в работата „ на терен ” и ролеви игри за създаване на умения за работа в екип.

Входът и за двата дни е свободен и без ограничавания във възрастта и специалността на искащите да вземат участие, а образованието ще бъде водено от лектори от Япония и Румъния. Това са Маюми Танигучи, координатор от Международната доброволческа стратегия на сътрудниците на фондацията от EU JAPAN FEST, и Лиляна Лирка, координатор в Международния сценичен фестивал на румънския град Сибиу, който бе Европейска столица на културата през 2008 година

 19pl4001-dobrovolzi-2 В практическата част ще взе участие и румънецът Козмин Рапену, работил по план за доброволчески продан “Сибиу – Такаяма “. Идентичната стратегия разрешава на всеки, който има предпочитание, да избере в кой от двата дни да се включи. Обучението за доброволци е второто, проведено от фондацията за 2017, което се реализира като част от платформата за осведомителни срещи и семинари „ ФОРУМ 2019 ”.

Първият за 2017 година семинар се организира през месец март и бе воден от Мери Садовска, специалист от „ Вроцлав – Европейска столица на културата 2016 ”. Активната работа на доброволците в реализирането на културни събития, част от програмата на „ Пловдив 2019 “, е значим детайл за сполучливото осъществяване на огромния план Европейска столица на културата. Работата им ще включва посрещане на посетители и актьори, ще имат опция да са преводачи и действителни участници в разнообразни продукции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР