Безплатно обучение в университет срещу недостига на кадри. Идеята е

...
Безплатно обучение в университет срещу недостига на кадри. Идеята е
Коментари Харесай

Безплатно обучение в специалностите, в които липсват кадри?

Безплатно образование в университет против дефицита на фрагменти. Идеята е на министерството на образованието. А задачата - повишение на интереса към специалностите, от които ще има най-голяма потребност пазара на труда в бъдеще. „ Математика, химически науки, физически науки, вяра, материали и материалознание. За тях няма да има ограничавания в приема”, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

А държавното финансиране за други 15 неприоритетни специалности могат напълно да бъдат спрени, осведоми "Нова телевизия ". Като "Икономика " и "Администрация и ръководство ". Висшите учебни заведения, в които не бъде одобрен държавен банкет, ще могат да продължат да образоват студенти по тези специалности, само че платено. Целта е повишение на интереса към специалностите, от които ще има най-голяма потребност пазара на труда Безплатно образование в университет против дефицита на фрагменти. Идеята е на министерството на образованието. А задачата - повишение на интереса към специалностите, от които ще има най-голяма потребност пазара на труда в бъдеще. „ Математика, химически науки, физически науки, вяра, материали и материалознание. За тях няма да има ограничавания в приема”, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Допълнително ще бъдат финансирани и филиалите на университети в небогати райони на страната като Враца, Видин, Смолян и Кърджали - за висшето образование там да се запази. А в това време стана ясно, че нито едно висше учебно заведение у нас не е съумяло да запълни план-приема си през актуалната образователна година.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР