Безплатно обслужване предлагат медици по варненските плажове. Всеки от летовниците,

...
Безплатно обслужване предлагат медици по варненските плажове. Всеки от летовниците,
Коментари Харесай

60-има медици се грижат за летовниците във Варна

Безплатно обслужване оферират медици по варненските плажове. Всеки от летовниците, който се нуждае от лекарска помощ, може да разчита на близо 60-има лекари. Десетима реаниматори, 38 сестри, трима фелдшери и шестима водачи -това са медицинските лица, които от 8.00 до 18.00 ч. всеки ден се грижат за летовниците по плажовете на територията на цялата варненска община, оповестява Нова телевизия.

Освен медици, плажуващите могат да разчитат и на профилиран превоз – тир реанимационни и една аварийна коли за спешна помощ.

Доктор Лили Куртева е една от 60-имата медици, които дават наряди на плажа. Дългогодишният й опит демонстрира, че летовниците най-често подценяват силата на слънцето и злоупотребяват с храна и алкохол.

Експертите молят летовниците да бъдат деликатни, до момента в който са на плажа, да не изпускат от очи децата си и да се преценяват с атмосферните условия. Така лекарите няма да имат работа.

За да не се трансформира почивката ви в призрачен сън, е значимо и да си вземете здравната брошура. Когато пристигнете край морето, отделете един час да отидете до най-близкото ДКЦ и да изберете фамилен доктор. Ако не го извършите и се разболеете по време на отпуската си, ще би трябвало да плащате за здравна помощ. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР