Безплатните ваксини срещу грип за хората над 65-годишна възраст вече

...
Безплатните ваксини срещу грип за хората над 65-годишна възраст вече
Коментари Харесай

Грипните ваксини за хората над 65 години вече са налични 

Безплатните ваксини против грип за хората над 65-годишна възраст към този момент са налични, оповестяват от Регионалната здравна ревизия в Стара Загора. На 10 януари тази година с решение на Министерски съвет се прие  национална стратегия за възстановяване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип, 2019 - 2022 година, посредством използване на безвъзмездни ваксини против сезонен грип на лица над 65 години.
Желаещите да се ваксинират гратис против грип, които са навършили 65 години и са здравноосигурени , би трябвало да потърсят персоналния си доктор , който ще направи поръчка за имунизацията и ще извърши имунизацията.
Месеците октомври и ноември са най-подходящите за слагане на противогрипна ваксина , тъй като заболеваемостта от остри респираторни болести към момента е ниска. Срокът за имунизация е до края на декември 2019 г. 
Имунизацията е целесъобразна, само че се прави по избор на лицето, и е една от главните ограничения за предотвратяване от грип. Грипната зараза визира всички възрастови групи, положението на заболелите може да е по-леко, по-тежко, само че може да докара до гибел. Смъртността е най-висока при хората над 65-годишна възраст, изключително в случай че грипът е съпроводен с други болести. При здрави хора противогрипните ваксини могат да предотвратят от 70% до 90% от болесттите от инфекцията, а при хората в преклонна възраст те понижават риска от тежкото протичане и затрудненията с до 60%, а смъртните случаи - с 80 на 100.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР