Безплатни занимални за децата ще бъдат осигурени на работното място

...
Безплатни занимални за децата ще бъдат осигурени на работното място
Коментари Харесай

Има идея за детски занимални на работното място

Безплатни занимални за децата ще бъдат обезпечени на работното място на родителите. Това планува нов план на Министерството на труда и обществената политика, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.

Планирано е компании да могат да аплайват за финансиране, като техен ангажимент ще бъде да обезпечат подобаващ детски ъгъл. Очаква се по този начин родителите да бъдат по-спокойни за децата си и надлежно - по продуктивни в работата си.

Бюджетът, очакван за новия план, е 15 000 000 лв.. Според общественото министерство парите ще стигнат за създаване на детски центрове в към 200 компании. Средствата ще бъдат изхарчени за съоръжение на занималните и за заплатите личния състав за една година. Предвидено е планът да бъде удължен.

Изискването ще бъде компаниите да наемат личен състав, който да работи в занималнята. Набирането на хора ще се случва през бюрата по труда в страната, като чиновниците ще бъдат авансово обучавани.

Идеята е родителите да могат да се възползват от услугите на детския ъгъл в работата целодневно или почасово, както и по време на ваканциите на учениците.

Предполага се, че реализирането на сходен план ще повлияе върху проблема с взимането на подправени болнични. Така родителите ще се прибират дружно с децата си, без да бързат от работното място да стигнат до детската градина, ясла или учебно заведение, с цел да ги приберат.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР