Безплатни занимални за децата ще бъдат осигурени на работното място

...
Безплатни занимални за децата ще бъдат осигурени на работното място
Коментари Харесай

Идея: Да бъдат създадени детски занимални на работното място

Безплатни занимални за децата ще бъдат обезпечени на работното място на родителите. Това планува нов план на Министерството на труда и обществената политика, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. Планирано е компании да могат да аплайват за финансиране, като техен ангажимент ще бъде да обезпечат подобаващ детски ъгъл.
Очаква се по този начин родителите да бъдат по-спокойни за децата си и надлежно - по продуктивни в работата си. Бюджетът, очакван за новия план, е 15 000 000 лв.. Според общественото министерство парите ще стигнат за създаване на детски центрове в към 200 компании.  Средствата ще бъдат изхарчени за съоръжение на занималните и за заплатите личния състав за една година. Предвидено е планът да бъде удължен.
Целта на концепцията е Министерството на труда и обществената политика да поддържа бизнеса, като предприятията, от своя страна да намерят усъвършенствано място за развъждане на деца. Изискването ще бъде компаниите да наемат личен състав, който да работи в занималнята. Набирането на хора ще се случва през бюрата по труда в страната, като чиновниците ще бъдат авансово обучавани. Идеята е родителите да могат да се възползват от услугите на детския ъгъл в работата целодневно или почасово, както и по време на ваканциите на учениците.
Предполага се, че реализирането на сходен план ще повлияе върху проблема с взимането на подправени болнични. Така родителите ще се прибират дружно с децата си, без да бързат от работното място да стигнат до детската градина, ясла или учебно заведение, с цел да ги приберат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР