Безплатни туристически пешеходни обиколки на Варна започват за шеста поредна

...
Безплатни туристически пешеходни обиколки на Варна започват за шеста поредна
Коментари Харесай

Започват безплатните туристически обиколки във Варна

Безплатни туристически пешеходни обиколки на Варна стартират за шеста поредна година, проведени от дирекция "Туризъм " и Туристическия информативен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. През актуалната година са планувани общо 110 обиколки, от които 90 на британски език и 20 на български. Основната цел е да бъдат показани по забавен метод културно-историческото завещание и забележителностите на Варна.

Групите с британските беседи ще се събират всеки вторник, сряда, петък и събота, в интервала от 1-ви май до 2-ри октомври, с начален час от 10:30, в Туристическия информативен център. Маршрутът, по който ще минават,е: Катедралата "Успение Богородично ", паметникът на Цар Калоян, площад "Независимост ", Дом на архитекта, ул. "Преслав ", Католическата черква, Римските терми, ул. "Осми ноември ", Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей, торпедоносецът "Дръзки ", аквариум, планетариум, Слънчевият часовник (входа на Морската градина), Фестивалният и конгресен център, Градската художествена изложба "Борис Георгиев ", Община Варна, Археологическият музей и други

За българската публика туровете ще се организират всеки първи и финален четвъртък на месеца - от 4 април до 28 ноември, както и на националните празници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР