Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза ще извършат

...
Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза ще извършат
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на гърдата в Панагюрище

Безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза ще извършат експертите от клиниката по гръдна хирургия на болничното заведение в Панагюрище, оповестиха от Пресцентъра на лечебното заведение. Консултациите ще се проведат от 19 до 23 август, от 9.00 до 14.00 часа. С ехографията на млечните жлези могат да се огледат всички области от гърдите, в това число и тези, които са ситуирани до гръдната стена. При това проучване не се употребяват радиационни лъчи, което го прави безвредно и за бременни дами.
Ракът на млечната жлеза е най-честото злокачествено заболяване измежду дамите в Европа. В България заболяват приблизително към 3500 дами годишно. Рискът от заболяване на рак на млечната жлеза се покачва при дами:
- които са имали карцином на млечната жлеза;
- претърпели предишна биопсия за фиброкистична болест на гърдата и най-много случаите с атипична хиперплазия;
- чиито баба, майка или сестра имат или са имали карцином на млечната жлеза.
Открит в точния момент, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите признаци остават незабелязани – не може да се опипа и не провокира болежка, се постанова осъществяване на скриниг. Ехомамографията е едно от ефикасните проучвания в ранната диагностика на туморното заболяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР