Безплатни профилактични прегледи за рак на маточната шийка ще се

...
Безплатни профилактични прегледи за рак на маточната шийка ще се
Коментари Харесай

Община Каварна осигурява безплатни профилактични прегледи

Безплатни профилактични прегледи за рак на маточната шийка ще се правят на 11 и 18 ноември 2017 година в МБАЛ-Каварна. Прегледите се правят с помощта и поддръжката на Община Каварна. Те са част от огромната профилактична стратегия на здравното заведение, която стартира предходната година.
„ Радвам се, че за втора поредна година дружно с управлението на МБАЛ-Каварна сполучливо реалзираме тази самодейност, тъй като профилактиката е най-хубавата застраховка за здравето. Надявам се повече хора да се възползват от тази опция и да се погрижат за здравето си”, разяснява кмета на Община Каварна, госпожа Нина Ставрева.
Прегледите ще се правят в АГ-отделението на здравното заведение от доктор Светослав Узунов - онкогинеколог, завеждащ Диагностично-консултативен блок на СБАЛОЗ-Варна, екипа на доктор Жеко Чалъков шеф на Акушеро-гинекологично поделение, доктор Георгиева и доктор Каварджикова.
Досега в границите на профилактичната стратегия на МБАЛ-Каварна бяха прегледани 46 деца от детски нефролог и гастроентеролог, 96 дами бяха съветвани от експерти за рак на гърдата, 150 мъже минаха през профилактичен обзор за рак на простатата.
„ Обхващаме хора от общините Каварна и Шабла, които мъчно биха си разрешили прегледи във високоспециализираните клиники във Варна, даже и по време на периодическите профилактични стратегии във варненските болнични заведения “, разяснява шефът на общинската болница доктор Десислав Тасков. Той заяви, че до момента при извършените профилактични прегледи са били диагностицирани шестима мъже с карцином на простатата и четири дами с карцином на гърдата, които към този момент се лекуват.
Д-р Тасков напомни, че най-важното изискване за сполучливото лекуване на онкологичното заболяване е ранната му диагностика, а профилактичните прегледи са израз на отговорност на първо място към нашите най-близки хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР