Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца.

...
Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца.
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи за пушачи от 31 май до края на годината

Безплатни профилактични прегледи за пушачи в София, Благоевград и Враца. Кампанията започва на 31-ви май и ще продължи до края на годината. Целта е ранно разкриване на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), известна като заболяването на пушачите.


Много от пушачите са сменили елементарните цигари с бездимни, а това тормози пулмолозите.
Д-р София Ангелова, ръководител на Сдружение " Национална асоциация за профилактика на белодробни заболявания ": Има самостоятелни проучвания, които демонстрират, че наличието на токсичните субстанции в бездимната цигара е толкоз, колкото в елементарната цигара.
Въпреки че научни доказателства за резултата от бездимните цигари няма, пулмолозите са безапелационни.
Д-р София Ангелова, ръководител на Сдружение " Национална асоциация за профилактика на белодробни заболявания ": Щом се одобряват химически субстанции, токсични субстанции се вдишват в белите дробове, те вредят.
Лекарите приканват всички пушачи и околните им да изследват белите си дробове по време на акцията за безвъзмездни прегледи в София, Благоевград и Враца.
Д-р София Ангелова, ръководител на Сдружение " Национална асоциация за профилактика на белодробни заболявания ": За да улавяме, диагностицираме рано и да стартираме ранно лекуване на ХОББ.
Болестта на пушача е третата причина за гибел в света.

В София прегледите ще се организират във Втора градска болница.
Д-р Стефан Узунов, шеф на Втора МБАЛ - София: Цялостната активност ще бъде във физиатричната ни диспансерна част на болничното заведение.
В региона ще се мери и чистотата на въздуха.
Д-р Александър Симидчиев, ръководител на Сдружение " Въздух за здраве ": Замърсяването в столицата ни се равнява на изпушването на сред 1 и 3 цигари на ден от всеки човек, който живее на територията на града.
От на следващия ден искащите могат да си запишат час на уеб страницата www.healthedu.eu и телефон 070010126 - всеки делник сред 10 и 16 ч. В София прегледите стартират на 31 май, във Враца на 13 юни, а в Благоевград на 21 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР