Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в

...
Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за страдащи от главоболие ще се проведат в болница Св. Наум“

Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в столичната УМБАЛНП „ Св. Наум “ от 3 до 7 юни т.г. Те се провеждат от Клиниката по невродегенеративни и периферно-нервни болести и Българското сдружение по главоболие и болежка, по самодейност на неговия ръководител акад. Иван Миланов.


За прегледите могат да се запишат пациенти с първично главоболие – например мигрена, както и с продължаващо главоболие с неизяснен темперамент. Главоболието може да бъде признак на тежки неврологични болести и даже на животозастрашаващи положения, по тази причина е значимо да се откри повода.

Прегледите ще се правят след авансово записан час на телефон 02/9702 117. Телефонът е отворен в работни дни, сред 8:00 и 15:00 ч. Желателно е пациентите да носят със себе си документи и проучвания от предходни прегледи и съвещания.

По данни на СЗО, главоболието е едно от най-честите разстройства на централната нервна система.

Мигрената, като характерен тип първично главоболие, е сложно неврологично заболяване, засягащо повече от 10% от популацията на Земята. Боледуват по-често дамите, като 1-5% от международното население страда от хронична мигрена. Почти 2/3 от здравните разноски за лекуване на главоболие са свързани с мигрената. Годишните разноски за мигрена единствено в Европа се пресмятат на 18-27 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР