Безплатни прегледи за миома на матката ще се проведат от

...
Безплатни прегледи за миома на матката ще се проведат от
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за миома на матката в Стара Загора

Безплатни прегледи за миома на матката ще се проведат от 25 март в границите на един месец в Акушеро-гинекологичния център “Лайв” със съдействието на фармацевтичната компания „ Гедеон Рихтер - България”.
Миомите са доброкачествени тумори, които засягат сред 20 и 40 на 100 от дамите в репродуктивна възраст, и се характеризират с значителни кръвотечения, анемия, болежка, изпускане (инконтиненция), неплодородие. Лечението най-често е оперативно, а в половината от случаите се отстранява матката (хистеректомия). Годишно 300 хиляди европейки минават през хирургична намеса поради миома, а на половината от тях се отстранява матката. Операциите не са уместно решение на казуса за дами, които имат медицински противопоказания, възнамеряват раждане на дете или чакат с навлизането в менопаузато признаците да отзвучат.
По статистика единствено при 30% от дамите има изразена симптоматика на миомите и се насочват за надзор на кръвотеченията, преодоляване на инконтиненцията и зачеване. В останалите 70 на 100 от случаите симптоматика липсва, а дамите даже не знаят, че имат проблем. Заради изобилното менструално кървене обаче може да се стигне до анемия, която да повреди други органи и системи.
В последните години с изключение на хирургично все по-често се ползва и консервативно лекуване на миомите. То се реализира с потреблението на лечебни молекули (селективни модулатори на прогестероновите рецептори и агонисти на гонадотропин освобождаващия хормон). Те провокират понижаване на размера на миомите и до облекчение или изгубване на признаците. Редукцията на размера им може да се реализира и посредством предизвикателство на некроза на миомните възли, последвана от цикатризация. Консервативното лекуване на миомата оказва помощ за запазване на детеродната дарба на дамите, изключително в страна като България с изразена демографска рецесия.
Миомната болест е обществено значима и постанова разширението на консервативното й лекуване, което води до понижаване на тежките признаци и усъвършенства качеството на живот на дамите. Освен здравен, то има и стопански резултат, тъй като понижават разноските за болнично лекуване и за краткотрайна неработоспособност.
Записванията за безвъзмездни прегледи за миома на матката в АГ Център „ Лайв” стартира от 18 март на телефони 042 640 066 и 0888 366 44. Прегледите ще бъдат от понеделник до четвъртък в това число от 9 до 12:30 часа в центъра на ул. „ Св. княз Борис I” 87.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР