Безплатни прегледи за жени, страдащи от миома на матката, стартира

...
Безплатни прегледи за жени, страдащи от миома на матката, стартира
Коментари Харесай

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив

Безплатни прегледи за дами, страдащи от миома на матката, започва Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ " Свети Георги “ в Пловдив. Скринингът ще продължи до 10 май, като прегледите ще се правят всяка сряда и петък след авансово записване.
В хода на акцията всички искащи дами ще бъдат съветвани и осведомени за актуалните способи за лекуване, опциите за надзор на болестта и възстановяване на качеството на живот. Прегледите ще се правят всяка сряда и петък от 12:00 до 13:00 часа в Клиниката, която се намира на третия етаж в Хирургичния блок на Пещерско шосе. Желаещите би трябвало да се запишат авансово на телефон 032/602 827.
Миомата е доброкачествено новообразувание на маточната мускулатура. Засяга дами във фертилна възраст и постоянно постанова оперативно лекуване. Точната му генеза към момента не е изцяло известна. Между 20 и 40 % от дамите в репродуктивна възраст са наранени от миоми. Характерни признаци са значителни маточни кръвотечения, анемия, болежка, постоянно уриниране или инконтиненция или неплодородие. Миомите на матката най-често се лекуват оперативно, само че от време на време се прибягва и до консервативно лекуване с лекарствени препарати. Изборът на деяние зависи от възрастта на дамата, репродуктивните планове и капацитет, както и от желанието на дамата да резервира матката си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР