Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

...
Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в Бургас за измерване и оценка на растежа на децата

Безплатни прегледи за премерване и оценка на растежа на децата ще се проведат в Бургас на 9 и на 10 декември 2018 година Инициативата, която закупи известност като „ Клиника на колела “, е част от стартиралата през 2017 година в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна огромна акция на Варненското сдружение по детска ендокринология GROWINFORM за ранно разкриване и навременно лекуване на положения, свързани с проблематичен напредък. От месец септември тази година акцията е национална.

Мобилният екип на доктор Росица Стойчева включва детски ендокринолози, които ще вършат оценка на растежа на децата. Не е належащо авансово записване, нито направление, само че е добре да се знае растежът на родителите и данни за растежа и тежестта на детето през годините.

График на прегледите в Бургас:
9 декември (неделя) от 14.00 до 17.00 часа, ул. „ Странджа “ 38 (срещу входа учебно заведение „В. Априлов“), кабинет на доктор Недялкова.

10 декември (понеделник) от 9.00 до 12.00 часа, ул. „ Странджа “ 38, (срещу входа учебно заведение „В. Априлов“), кабинет на доктор Недялкова.

На 9 декември от 17.00 до 18.00 часа в кабинета ще се организира сказка с родители .

Проследяването на физическия напредък е значима стъпка към наблюдаване на здравето на децата. Забавянето на растежа, даже ускореният напредък, може да бъде ранен индикатор за главното здравно заболяване. Проследяването на растежа във времето е значимо, тъй като оказва помощ да се разпознават трендовете.

До момента, в границите на акцията, детските ендокринолози са прегледали гратис пациенти във Варна, Шумен, Разград, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Русе, Сливен, Ямбол и Кюстендил. Преминали са общо над 150 деца на възраст от 2 до 18 години, като при 52 от тях са открити отклонения. Успешно лекуване е почнало при 12 деца, а над 20 са под наблюдаване за започване на лекуването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР