Безплатни прегледи на деца, които имат проблеми с костно-мускулната система

...
Безплатни прегледи на деца, които имат проблеми с костно-мускулната система
Коментари Харесай

За 1 юни: Безплатни прегледи за деца в Ортопедията в Горна баня

Безплатни прегледи на деца, които имат проблеми с костно-мускулната система ще има на 31 май и на 1 юни 2018 година.
Високо профилираните детски ортопеди, гръбначни хирурзи, ортопеди-специалисти в региона на хирургия на ръката, онкохирурзи и кинезитерапевти от Университетска болница по ортопедия СБАЛО „ Проф. Бойчо Бойчев “ в Горна баня, София ще бъдат разполагаем на децата и техните родители за съвещания, оповестиха от лечебното заведение.
Повод за акцията е Международният ден на детето 1 юни.
Ортопедията в Горна баня за повторно инициира безвъзмездни прегледи на деца защото регистрира високата степен на риск при тях от променените условия на живот - обездвижването, неприятната стойка по време на занимания в учебно заведение и работа пред компютър.
Изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Боян Христов разгласи, че прегледите ще се правят в консултативните кабинети на диагностично-консултативния блок на болничното заведение, от 8.30 ч. до 15.30 ч. Не е належащо авансово записване.
Препоръчително е носенето на налични изследвани и съвещания, осъществени досега.
При нужда от спомагателни апаратни проучвания (ехография, рентгенови фотоси, лабораторни проучвания и др.), те ще бъдат заплащани по ценоразпис на болничното заведение.
Децата ще получат опцията за профилактични прегледи и съвещания за:
Гръбначни проблеми: сколиоза / порочна стойка ( деформиране със странично отклонение), кифоза (привеждане напред, приведена стойка), деформации на гръдния панер ( издаден гръден панер, хлътнал гръден панер, асиметрия), болки в гръбначния дирек, вродени деформитети.
Проблеми в региона на крайници: вродени и добити деформации на крайниците, деформиране на долните крака – Х-байне, О-байне, нарушавания в походката, разлика в дължините на крайниците, криви ходила, плоскостъпие, деформиране на палеца и пръстите, болки от претоварване.
Проблеми в региона на ръката: вродени и добити деформации на горния крак, лимитирана пъргавина, нарушавания в хватателната дарба, болки от претоварване.
Наличие на новообразувания и обединения на крайниците и тялото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР